Полицейска гонка край Средец, криминално проявен се опита да избяга и удари патрулка


На 21.03.т.г. около 12.30 ч. полицейски служители, патрулиращи в района на пътя Бургас – Средец, подават сигнал за спиране на л.а. «Ауди А 3», с варненска регистрация, чийто водач не се съобразил с разпореждането и продължил движението си. Към мястото са изпратени два автомобила на бургаската жандармерия, намиращи се на територията на Районно управление – Средец.

След пътната детелина в посока завод «Промет стийл» - с. Дебелт, «Ауди»-то е застигнато и изпреварено от автопатрул на Четвърто Районно управление - Бургас. В този момент водачът на лекия автомобил спрял и превключил на задната предавка, удряйки предната част на единия служебен автомобил на жандармерията – л.а. «Фолксваен Тигуан».

Водачът на «Ауди»-то е задържан, като е установено, че това е 41 годишен криминално проявен бургазлия. При задържането си същият изхвърлил кутийка с осем топчета, съдържащи веществото, наподобяващо метамфетамин. Констатирано е, л.а. «Ауди» е с прекратена регистрация и е собственост на 19 годишен мъж от Аксаково.

Бургазлията, който го управлявал бил неправоспособен водач / с отнета шофьорска книжка/. Тестван е за употреба на алкохол / дрегера отчел отрицателен резултат/, но отказал тестване за употреба за наркотични вещества и техните аналози. От пътния инцидент са настъпили материални щети / по първоначални данни на стойност 600 лв./.

Водачът на л.а. «Ауди А 3» е задържан в Районно управление - Средец със заповед за задържане за срок до 24 ч. По случая е образувано досъдебно производство.

Последни новини