Мним полицай обира възрастни хора в бургас


Мъж от Бургас мами възрастни хора,като се представя за полицай и обира домовете им,съобщават от полицията.

В резултат на полицейските действия на служители от отдел «Криминална полиция» при ОДМВР – Бургас, Второ и Пето Районни управления – Бургас е задържан 44 годишен криминално проявен и осъждан мъж от Каварна, който на :

– 30.03.т.г. около 12.30 ч. позвънил на входната врата на апартамент, разположен в бл. 42 в к-с «Славейков», обитаван от 74 годишен трудноподвижен бургазлия, заявявайки, че е полицейски служител, осъществяващ оглед за извършена кражба. Пенсионерът го поканил в дома си, като след напускането на жилището от непознатия, възрастния мъж установил липсата на сумата от 450 лв.

– 04.02.т.г. около 12.30 ч. пресрещнал пред вход на бл. 61 в к-с «Славейков» 79 годишен бургазлия, като се представил за полицейски служител. Качил се заедно с пенсионера в жилището му, а след напускането, възрастния човек установил липсата на сумата от 11 900 лв.

Задържаният направил пълни самопризнания за извършените деяния. Осъществени са множество процесуално-следствени действия / разпити, претърсвания и изземвания, разпознаване и др./. Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на 44 годишния криминално проявен и осъждан мъж продължава. По искане Бургаска Районна прокуратура е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Последни новини