С „Оскарите в музиката“ откриват фестивала „Емил Чакъров“

Снимка: Интернет


С концертния спектакъл „Оскарите в музиката“ с участието на Милица Гладнишка и на популярния актьор, който показва завидни певчески умения – Филип Аврамов, под  диригентската палка на Левон Манукян, официално ще бъдат открити Бургаските музикални празници „Емил Чакъров“ – 2021 г. – на 8-и юни в 20.30 часа  на сцената на Летен театър – Бургас.

Тази година за първи път фестивалът, реализиран от Държавна опера – Бургас и Община Бургас, който ще се проведе за 14-и пореден път, започва не през юли, а още през юни. Богата и разнообразна е програмата на музикалните празници, като през настоящия месец те включват, освен концерта „Оскарите в музиката“, две оперни гали, концертни спектакли, детска постановка, танцова гала.

На 8 юни, вторник, публиката в Летния театър ще има възможност да чуе избрана селекция от музикални хитове, звучали в холивудски продукции, наградени от филмовата академия със статуетка "Оскар". Зад диригентския пулт на концертния спектакъл "Оскарите в музиката" застава маестро Левон Манукян. Оригиналният сценарият и тематичната мултимедия са дело на Юлия Манукян. На пианото ще бъде Планинка Карагьозова.

Популярна и обичана музика, влязла завинаги в световната музикална съкровищница, звучала във филмите „Красавицата и Звяра”, „Аладин”, „Мръсни танци”, „Flashdance”, „Джеймс Бонд”, „Армагедон”, „Роки”, „Междузвездни войни”, „Доктор Живаго”, „Властелинът на пръстените” и др., ще въведе присъстващите в Летния театър в света на Седмото изкуство – чрез мултимедия с излъчени кадри от филмите, от които ще звучи съответният саундтрак, в изпълнение на оркестъра на Държавна опера – Бургас.

Утвърденият проект на диригента Левон Манукян вече е известен на почитателите на филмовата музика из цялата страна. Колекцията от подбрани кинохитове е любима на меломаните и проектът неизменно се радва на интерес от страна на публиката.

Последни новини