Назначиха Зинка Стойкова за временен директор на РИОСВ Бургас

Снимка: Интернет


Министърът на околната среда и водите Асен Личев упълномощи Зинка Стойкова да изпълнява правомощията на директор на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) Бургас, съобщи пресцентърът на екоминистерството.

До този момент тя е изпълнявала ролята на началник на отдел „Атмосферен въздух, вредни физични фактори, води, опасни химични вещества и КПКЗ“ в дирекция „Контролна и превантивна дейност“ в РИОСВ-Бургас.

Във вторник Личев обяви освобождаването на досегашния директор на институцията Детелина Иванова заради отмяна на заповед, забраняваща строителството в местността „Каваците“, в която попадат къмпингите „Веселие“ и „Смокиня“. От МОСВ върнаха и забраната за строеж в местността.

По повод освобождаването си тя коментира пред бТВ, че съвестта й е чиста и ще спи спокойно.

По-рано през деня редица регионални и национални медии разпространиха фалшивата информация, че на поста е назначена заместник-директорката на регионалната екоинспекция в Бургас Таня Манолова.

Според разпространените информации Манолова е експертът, подписала разрешенията за строителството на подпорната стена и хотелския комплекс в защитената местност „Алепу“.

Последни новини