България избира 46-то Народно събрание


България избира депутатите за 46-ото Народно събрание. За втори път тази година гласуваме на парламентарни избори. 23 партии и коалиции се борят за място в Народното събрание.

За първи път в новата ни история в секции с над 300 избиратели ще се гласува само с машини.  В страната тези секции са 9401. В около 2800 секции ще се гласува с бюлетини. В чужбина се разкриват рекорден брой секции – 784 в 68 държави.

В 273 секции ще има вот с машина, а в 509 ще се гласува с бюлетина. Изборният ден започна в 7 часа и ще продължи до 20 часа тази вечер или докато пред секциите има чакащи избиратели, но не по-късно от 21.00 часа.

В Бургаска област имащите право на глас са 365 хиляди души. Подвижна секция за гласуването на карантинирани няма да има, защото заявления са подали само 2-ма души от едно семейство, съобщи БНР. 14 са депутатските мандати във втори многомандатен избирателен район -Бургас.

749 секции ще бъдат разкрити в областта, като само в 130 от тях няма да има машини за гласуване, каза председателят на РИК Михаил Хаджиянев.

По неофициални данни близо 100 хиляди българи, които са на почивка по Българското Черноморие няма да могат да гласуват. Само хората, които до 26-и юни са направили регистрации по настоящ адрес ще имат право да гласуват. /БНР/

 

Последни новини