Мълния удари къща в айтоското село Пирне


Мълния удари къща в айтоското село Пирне тази сутрин. Сигналът за инцидента в полицията е получен в 9 часа. Сградата е доста отделена от другите къщи в селото и се намира до бивши овчарници на високо място. По първоначални данни мълнията е привлечена от близконамиращ се електрически стълба, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас..

От мълнията са изпепелени всички включени електроуреди, но за щастие няма пострадали, в къщата по време на инцидента са били само възрастните мъж и съпругата му, като детето е било на училище. Те са получили повърхностни наранявания от гледна точка на това, че е имало избили стъкла от уредите, които са били включени в мрежата, която се е възпламенила, но освен опушването в следствие на въпросните малки инциденти с електроуредите, няма някакви външни материални щети, както не е възникнал и пожар, уточниха от полицията.

По къщата няма поражения, но ударът е засегнал ел. инсталацията и няма нито един работещ електрически уред. След получаването на сигнала за инцидента са се отзовали полицейски патрули и служители от противопожарната служба.

Последни новини