Бус с мигранти катастрофира край Веселие

Снимка: Морски вести


На 13.10.т.г. около 20.40 ч. на пътя с. Веселие – с. Ясна Поляна, км. 16+100 в близост до моста на река Ропотамо / на прав участък от пътя и мокра асфалтова настилка/, поради загуба на контрол, самостоятелно катастрофира, блъскайки се в крайпътни храсти, товарен автомобил «Ивеко Дейли», със софийска регистрация, управляван от 48 годишен мъж от с. Габаре / неправоспособен водач, тестван за употреба на алкохол / отрицателна проба/ и наркотици / положителна проба за употреба на амфетамин//.

С автомобила са превозвани общо 34 нелегални емигранти  / всички мъже на видима възраст около 20 – 30 г., самоопределящи се за афганистанци/.

От катастрофата са пострадали осем от пътниците в товарния автомобил, които с охлузни рани и натъртвания, без опасност за живота, са транспортирани до УМБАЛ –Бургас. Един от потърпевшите е оставен за лечение в болницата. Останалите седем мъже са прегледани и освободени и заедно с другите 26 души са откарани от служители на «Гранична полиция» за допълнителни полицейски действия.

Водачът на т.а. «Ивеко» е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.  

Последни новини