Полиция влезе в сградата на Община Бургас


Полиция влезе в общината в Бургас. По информация на bTV причината е разследване във връзка с издадена заповед от кмета отпреди години. На базата на тази заповед е било допуснато продаване на имоти в Националния парк "Росенец".

В момента се търсят и изземват документи. Разпитани са двама свидетели, които са дали показания. Образувано е досъдебно производство. Материалите са докладвани на прокуратурата. 

По-късно от Община Бургас разпространиха съобщение, в което поясняват, че ежедневно се извършват проверки от различни институции. "Община Бургас съдейства на всички контролни органи, които следят за законността във всяка една сфера.

Община Бургас приветства усилията на българските институции да реагират на всеки един сигнал, оказва пълно съдействие и няма никакви притеснения за законността на действията си. Всички документи свързани със заповеди за деактуване в полза на държавата са предоставени многократно на компетентните органи.

Същите бяха предоставени отново и днес. Община Бургас няма как да продава, нито да се разпорежда с имоти, които са присъдени от българския съд именно на българската държава още през 2012 г. Община Бургас не тълкува, а директно изпълнява решенията на българския съд и със заповед ги е деактувала в полза на държавата.

Община Бургас няма отношение към последващото разпореждане с държавни имоти", се казва още в съобщението на Общината.

Последни новини