93 книги от 77 автори в надпревара за престижната награда „Христо Фотев“

Снимка: Интернет


Приключи подаването на книги за Националния поетичен конкурс „Христо Фотев“, организиран от Община Бургас, съвместно с Министерството на културата, Съюз на българските писатели, Сдружение на българските писатели и Сдружение „Бургаска писателска общност“.

Над 77 автори от цялата страна изпратиха своите 93 издания с поетични творби. Те вече са предоставени на членовете на журито, което ще има нелека задача до средата на март да определи широката и тясна номинация, с имената на поетите достойни да станат носители на високата награда, на името на Христо Фотев.

Съставът на журито включва изключителни професионалисти в областта на литературата и поезията, личности с безспорен авторитет: Керана Ангелова – белетрист и поет от Сдружение „Бургаска писателска общност“, Александър Секулов – носител на наградата „Христо Фотев“ през 2018 г., поет, белетрист и драматург, проф. Михаил Неделчев – председател на Сдружение на българските писатели, Боян Ангелов – председател на Съюз на българските писатели и Силва Хачерян – началник отдел „Регионални дейности“ – Министерство на културата.

Големият интерес от страна на поетичната общност е доказателство, че Националния конкурс „Христо Фотев“ е едно от най-престижните литературни събития у нас. Победителят в Националния конкурс за поезия „Христо Фотев“ за 2022 година ще бъде обявен на специална церемония, която ще се състои на рождената дата на поета – 25 март.

Последни новини