Пункт в помощ на бежанците в Бургас очаква подкрепата ви

Снимка: Морски вести


Все повече жители на Бургас показват своята съпричасност и подкрепа към украинските бежанци. Сред тях са и момчетата и момичетата от младежката организация на ГЕРБ. За няколко часа те се организираха и закупиха нужни продукти от първа необходимост. Дарението бе предадено на сформирания пункт на ул. „Любен Каравелов“ 112 А в бургаския комплекс „Възраждане“.

„Сега не е моментът да съдим, да разделяме хората и обществото, да се водим по политическа принадлежност. Сега е време да бъдем преди всичко хора и да помогнем на тези изплашени жени с деца. С колегите от МГЕРБ не се замислихме и занесохме храна, медицински и козметични принадлежности. Трудно е и емоционално, когато разговаряхме и на живо с хората в пункта. Надявам се още наши съграждани да се включат, силата на социалните мрежи в тази посока е страхотна. Ние ще продължим да помагаме“, коментира областният координатор Йордан Вълев.

Пунктът за дарения на украински бежанци работи от 10.00 ч. до 17.00 ч. Най-голяма нужда има от пакетирани продукти – макарони, кус кус, елда, брашно, бобови, ориз, овесени ядки, чай, захар. Нужни са бебешки и козметични принадлежности за възрастни. Могат да се даряват и изпрани, запазени дамски и детски дрешки, както и детски играчки.

Последни новини