Премиерът Петков ще ремонтира пукнатината на църквата в Царево с лични средства

Снимка: БТВ


Премиерът Кирил Петков присъства на празничното богослужение за Възкресение Христово в църквата „Св. Успение Богородично“ в Царево. От щаба на премиера съобщиха, че е избрал тази църква, за да се запознае с пораженията, които е нанесло земетресение.

Пред bTV Петков заяви, че пукнатината на църквата ще бъде ремонтирана с негови лични средства, а не с държавни. Той ще постави кутия за дарения в Министерския съвет.

„Отец Стоян работи всеки ден, за да може този храм да изглежда по начина, по който изглежда. Аз съм много щастлив, че съм тук. Тук е кръстена и моята трета дъщеря. Малката пукнатина, която ми показа отвън, ще бъде личен пример как трябва да почнем да оправяме всяка пукнатина. Има много пукнатини в България, които трябва да се оправят. Трябва обаче да се захванем заедно, защото само така и с добрина можем да оправим тази държава“, каза Петков.

Посещението му за християнския празник предизвика задочен спор с кмета на Царево Георги Лапчев, който публикува видеозапис в социалните мрежи как лично инспектира храма, но не открива пукнатини и освен това сериозно земетресение не било регистрирано от десетилетия.

„Аз съм кмет от 11 години и мога категорично да заявя, че не помня земетресение, особено пък такова, което да е нанесло каквито и да било поражения върху църквата „Свето Успение Богородично“ или други сгради в общината“, написа във „Фейсбук“ Лапчев.

btv.bg

Последни новини