Южният плаж в Несебър е готов за летния сезон

Снимка: Морски вести


Южният плаж в Несебър е готов за реален старт на летния сезон. Всички дейности по подготовката на ивицата са приключили. Пясъчната ивица е заравнена, поставени са кошчета за сметосъбиране, осигурени са нужния брой съблекални, поставени са плажните чадъри и шезлонги, вишките за спасителите, обозначителните знаци и информационни табели. Медицинският пункт е оборудван с необходимите медикаменти и апаратура; ще има реанимационнен екип с линейка.

Свободната зона за безплатно плажуване е 50 на сто. От юни ще бъдат пуснати по вода и атракционите - джетове, парашути, банани и др. Официалното начало на Лято 2022 ще бъде дадено, както обикновено на 1 юни. Ще има по двама спасители на всеки пост. Те ще са с работен график от 8:00 – 18:00 часа. Водноспасителната дейност ще бъде обезпечена до 30 септември.

От месец юли броят на спасителите ще бъде увеличен, което ще гарантира пълното обезопасяване на ивицата през най-натоварените летни месеци.

„Последните две години бяха много тежки за бранша, успяхме да оцелеем и издържахме рестрикциите, свързани с безпрецедентна глобална пандемия. След двата поредни трудни сезона се надяваме това лято вече всичко да се нормализира и да влезе в границите и вида, които познаваме отпреди пандемията“, каза концесионерът на плажа Кирил Спасов.

Това лято шезлонг и чадър ще са на цени по договори отпреди пандемията. Ивицата и тази година спечели международното отличие "Син флаг". Критериите, които се изпълняват за присъждането му са свързани с качеството на морската вода, екологичната информация и екологично образование.

Последни новини