Община Бургас осигурява на деца от социалните центрове безплатен достъп до културни събития

Снимка: Морски вести


Община Бургас осигурява на деца от социални институции безплатен достъп до събития от културната програма и туристически обекти.

Инициативата ще обхване възпитаниците от центровете за настаняване от семеен тип за деца и младежи със или без увреждания, както и тези от защитените жилища с психична и умствена изостаналост.

Младите хора с увреждания ще имат възможността да посетят обекти като ТК „Акве калиде“, „Ченгене скеле“, остров Света Анастасия, зоопарка в квартал „Черно море“, TEEN BOOM FEST и други музикални събития.

Целта на инициативата е децата с увреждания, които нямат възможност да посетят подобен род събития и забележителности, да се докоснат да част от обществения живот и да бъдат социализирани във възможно най-добра степен.

Това от своя страна ще спомогне за по-лесната адаптация на младите хора и ще улесни работата на здравните и социални служители с тях.

За посещенията ръководствата на социалните заведения са изготвили графици, а за придвижването е осигурен транспорт от обществения превозвач „Бургасбус“.

Идеята младите хора с увреждания да посещават културни събития и туристически обекти е част от стратегията на Община Бургас да осигурява качествени социални и здравни услуги за нуждаещите се и техните семейства.

Последни новини