Тестват системата между НАП и бензиностанциите


Започват техническите изпитания на връзката между касовите апарати на бензиностанциите и Националната агенция за приходите. Плановете са всяка бензиностанция в страната да започне да отчита автоматично оборотите си от 10 януари 2011 г. Проектът за изграждане на електронна връзка между касовите апарати на търговците на течни горива и електронната система на НАП върви по график.

Бензиностанциите, които до 10 януари 2011 г. не са свързали касовите си апарати с единната електронна система, ще бъдат затваряни. Целта на връзката е да се предотврати укриването на обороти от страна на бензиностанциите и след като се реализира, ще започне да се внедрява и в други браншове.

В момента всяка бензиностанция все още се отчита като неин служител праща данните на интернет адреса на НАП най-късно един ден след приключване на отчитането.

Тази практика ще се преустанови и изпращането на отчетите ще става автоматично, без човешка намеса. Инспекторите от приходната агенция ще имат дистанционен достъп до данните от фискалните устройства.

Последни новини