Бургас получава близо 70 милиона евро за транспорт


Зам.- министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и кметът на Бургас Димитър Николов ще подпишат договор за безвъзмездна финансова помощ по проект “Интегриран градски транспорт на Бургас”, съобщиха от Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

Подписването ще се състои в 11.00 ч. пред сградата на община Бургас. След церемонията двамата ще направят обиколка по маршрута на проекта с автобус, по време на която ще бъдат дадени информация по реализацията му.

Проектът ще се реализира в рамките на Оперативна програма “Регионално развитие” 2007-2013 г. Общата стойност на проекта е 67 млн. евро.

При реализирането на проекта с финасовия ресурс ще бъдат закупени 28 дизелови и 39 метанови нискоемисионни автобуси. Ще бъде разработена концепция за въвеждането на интегрирана система за управление на трафика. Целта на проекта е да подобри системата за градския транспорт в Бургас като той стане по-актрактивен, достъпен, комфортен, безопасен, екологично чист и високоскоростен.

Последни новини