Поморие благоустроява паркове и алеи


В ход е благоустрояването на квартал „Свобода” в Поморие, с което Общината изпълнява плана си за развитие до 2013 година въпреки икономическите трудности и свития бюджет, съобщават от администрацията. 

Пред завършване е реконструкцията на пространството между три от блоковете – 18, 21 и 23. Там вече са оформени новите паркоместа, пешеходните алеи и зелените зони. Започва работата и по пространството между 14, 15 и 31 блок. Предстои изграждането на нова канализация и отводнитела система в района. Ще последват асфалтирането на улиците и изграждането на алея, обслужваща паркинг зоната на обща площ 1320 кв.м.

Реализацията на този проект ще даде нови възможности за паркиране на автомобили, ще улесни използването на старите паркинги, ще се отрази и на общия облик и хигиената в района.

През този месец бяха открити и две нови детски площадки – в парка на Ахелой и в централната част на Поморие. За общинската администрация изграждането и оборудването на нови съоръжения за най-малките е приоритет. Кметът Петър Златанов лично се ангажира пред родителите детските площадки да бъдат оборудвани с нови люлки и пързалки. В новоизградените места за игра те вече са монтирани.

Планът на общината включва  всички детски площадки и почти всички зелени площи и паркове да бъдат оборудвани с пълен набор от подходящи за игра съоръжения.

Благоустрояването на територията на цялата община ще продължи и през следващата година. Проектите предвиждат нови паркинги и паркоместа по улиците на Поморие, подобряване на алейното и уличното осветление.

Планирани са и реконструкции на парковете и зелените площи в Поморие, Каблешково и Ахелой.

Последни новини