СДС: Срам за Бургас е да има за почетен гражданин агент на ДССрам за Бургас и бургазлии е да имат за почетен гражданин агент на “Държавна сигурност”. Това е становището на СДС-Бургас по повод докладна, която ще се разглежда на заседание на общинския съвет в четвъртък.

Предложението е на група “Независими”, които настояват почетен гражданин на Бургас да стане бившият министър без портфейл Божидар Димитров. Според съветниците от групата на Валери Симеонов, Божидар Димитров “отделя голямо внимание на популяризирането на историята, героичното минало и постиженията на бургаския край и неговите жители”, а сред мотивите в докладната е посочена и работата му като водещ в телевизия СКАТ.

Сините в Бургас считат за наглост прокарването на подобна докладна. Преди няколко седмици по същия начин реагира СДС и в Царево, когато местната администрация предложи бившият министър без портфейл и шеф на историческия музей да стане почетен гражданин и на Царево.

“Не знам и какви заслуги има Божидар Димитров към Бургас, след като бе избран за депутат от този град, а нито веднъж не се е появил да реши някой от сериозните проблеми на града. Работата му в областта на културата е нищо повече от вършене на служебните му задължения като министър и директор на Националния исторически музей. Това означава всеки от нас да бъде обявен за почетен гражданин, стига да си изпълнява служебните задължения”, каза общинският съветник от СДС-Бургас Вълчо Чолаков.

“Не сме изненадани от факта, че предложението идва точно от групата на СКАТ, агентите на ДС са на особена почит в тази телевизия, често гостуват там и участват във всички политически проекти на собственика й Валери Симеонов”, е становището на СДС в Бургас.

Последни новини