Бургаският депутат Стоян Иванов напусна "Атака"Бургаският депутат и бивш журналист в телевизия "СКАТ" Стоян Иванов обяви, че напуска парламентарната група на "Атака". Така в нея остават 16 човека.

"С огромно неудоволствие напускам "Атака". Напускам, защото ставам заложник на човек, който волно или неволно реанимира Ахмед Доган", обясни мотивите си Иванов, цитиран от агенция "Фокус".

Стоян Иванов твърди, че наистина почти всички народните представители от "Атака" са били принудени да подписват документи, които впоследствие са се оказали гаранции по кредити на офшорни фирми.

"Оказа се изведнъж, че аз и моите колеги сме заплашени в някакъв момент да дойде неизвестно лице и да ни предяви иск да платим веднага 150 000 евро плюс лихвите, плюс пропуснати ползи", каза още той и допълни, че досега се е въздържал, защото е вярвал, че има някакво недоразумение. По думите му повечето от неговите колеги били подписали такива документи и очаква и други от тях след време да преценят, че не бива да стават заложници.

В края на май от партията на Волен Сидеров се отцепиха и  Валентин Николов, Кирил Гумнеров и Огнян Пейчев. Тогава те заявиха, че се разграничават от действията на "Атака", като визираха основно сблъсъците пред джамията Баня Башъ и боят в студиото на Националното радио между Волен Сидеров и Корман Исмаилов.

През декември 2010 година парламентарната група на "Атака" напусна Камен Петков.

В "Атака" все още остава другата бургазлийка - водещата от СКАТ Калина Крумова.

Последни новини