Седесари влязоха в БСП, АТАКА и ГЕРБЧленове на СДС Бургас влязоха в БСП, ГЕРБ и АТАКА, но... само за няколко часа. Превъплъщението се случи по време на последния, пети модул на Политическата академия на СДС, който се проведе във Велико Търново през уикенда.

Шестима бургаски седесари - Диана Димова, Пламен Чергански, Екатерина Аргатска, Васил Сидеров, Иван Белев и Бистра Костова се превъплътиха в членове на други партии на горещия стол пред Цветанка Ризова. "На четири очи" те трябваше да защитават реални политически решения, взети от съответната парламентарна група.

Политическата академия се организира и провежда  от Съюза на демократичните сили със съдействието на фондация „Конрад Аденауер" вече за втори път. С обучението, озаглавено "Медии и политика", приключи второто "издание" на академията. В нея взеха участие над 60 седесари на средна възраст 30 години.

В рамките на четири месеца изявени преподаватели от висши учебни заведения и видни журналисти работиха заедно с участниците, съчетавайки теорията  с практически упражнения, за изграждане на умения и организаторски способности в младите курсисти.

Обучението бе разпределено в пет модула, по време на които участниците се запознаха с политически идеологии, функции и роля на политическите партии в модерните политически системи, взаимодействието на десните партии в рамките на Европейския съюз, анатомията на властта и функциите на основните институции, организация и управление на предизборни кампании, местна власт и регионална политика, медии и медийни стратегии.

В обучението взе участие и синият евродепутат Надежда Нейнски, която сподели с младите хора опит и впечатления от работата си в Европейския парламент.

Най-добре отличилите се участници в Политическата академия ще посетят Брюксел, където ще се запознаят на място с работата на европейските институции.

Последни новини