От днес: По-евтина почивка на морето


С наближаването на края на август започва и сезонът на намаленията по морето. От днес цените падат с до 30 на сто, съобщи БТВ. 

В големите курорти като Слънчев бряг понеделник е началото на първите големи намаления. Масово хотелите свалят цените средно с по 25%. Така в четиризвезден хотел на първа линия стая за двама с гледка съм морето и пакет "ол инклузив" ще струва между 140 и 180 лева.

Няма обаче гаранция, че ще има свободни стаи. В Слънчев бряг например чуждите туристи имат навика да правят резервации точно в този период, когато всичко е по-евтино. От средата на септември цените ще паднат с още 20%. Тогава в четиризвезден хотел с "ол инклузив" ще може да се спи и за 50 лева.

В по-малките курорти, които не предлагат пакетни цени, това лято морето е далеч по-евтино. И цените ще падат още, твърдят от туристическия бранш.

Двойна стая в къщите за гости и семейните хотели в Поморие става 20 лева. Тук второ намаление няма да има, защото и сезонът е по-кратък. Драстично падат цените и в курортите на юг. В Китен, Приморско и Царево нощувките стават с между 5 и 20 лева по-евтини, в зависимост от категорията на хотела. Средната цена на двойна стая от понеделник е 40-50 лева. Частните квартири пък падат до 10 лева на легло.  

По северното Черноморие повечето комплекси ще намалят цените от 26 август. Точно тогава, в последния уикенд на август, туристите масово напускат хотелите и, за да привлекат нови, хотелиерите свалят цените.

В Златни пясъци седемдневна почивка в 4 звезден хотел на първа линия за 4 членно семейство сега пакетът Ол инклузив е над 1000 лева. След няколко дни цената пада до 700, а след 15 септември стига около 500 лева. В три звездните хотели пък цената от около 60 лева на вечер на човек слиза на 40 до 30 лева.

В Свети Константин и Елена цените ще паднат през септември до 90 лева за двойна стая в хотел с четири звезди и 45 лева в тризвездните. Още по-на север, в Албена, цените на нощувките ще намалеят на два етапа - с 25% от 26 август и с още 10-15% от 15 септември. Така четиризвездна почивка в хотел на първа линия с пакет "ол инклузив" ще струва между 85 и 60 лева на човек, а в тризвезден хотел цената може да падне до 47 лева.

Повечето хотели ще работят и през октомври, а топли и слънчеви дни край морето може да има и до късната есен.

Последни новини