Бонус пакети за летовниците през септември в Слънчев бряг


Хотелиери в курортен комплекс „Слънчев бряг" подготвят за летовниците бонус пакети през септември. Това съобщи Слави Панайотов, търговски директор на една от веригите хотели в курорта.

Най-изгодно излизат пакетите за 14 дни и 21 дни. При първия пакет се заплащат 12 нощувки, останалите две са бонус, 21 нощувки пък излизат на цената на 18. Има и такива които са 6 за 7, обясни Панайотов.

След 15 септември хотелите влизат в нисък туристически сезон и тогава цените на нощувките ще паднат още в сравнение с междинния, който тече в момента. Сега цените на нощувките са по-ниски с 20-25 процента, след 15 септември ще паднат с още 10-15  на сто.

От средата на септември „Слънчев бряг" ще се напълни с румънски туристи. Оживление ще има и на израелските туристи. Очаква се също ръст на немски летовници, които са в пенсионна възраст. През есента резервациите им както през юни също скачат, заяви Панайотов.

В момента в „Слънчев бряг" почиват близо 320 000 туристи, а легловата база е заета 90 на сто. Част от хотелите са резервирани до края на септември. Очаква се месеца да е силен за туризма в „Слънчев бряг", заяви Елена Иванова, председател на УС на СНЦ „Съюз на собствениците" в курорта. Прогнозата за топъл септември също ще се отрази добре на туризма по Черноморието, добави Иванова.

Последни новини