Бурното море погълна четирима летовници в Бургаско


Четири жертви взеха бурното море и мъртвото вълнение в Бургаско през почивните дни.

60-годишен мъж от Ботевградското село Врачеш се е удавил на централния плаж в Черноморец. Смъртта е констатирана от екип на Центъра за спешна медицинска помощ - Созопол. Тялото на удавника е откарано за аутопсия в МБАЛ - Бургас.

Сигнал за давещ се в морето човек е получен в Районното управление «Полиция» в Созопол. Установено е, че 22-годишен младеж от Бургас скочил от скалите в морето в района на разкопките до «Старото училище» в града и около 20 мин. правил опити да изплува и да се качи по скалите към брега. След неуспешните опити тялото му изчезнало във водата, като изплувало на следващия ден в залива на градския плаж в Созопол. Удавянето  е настъпило при бурно море и в неохраняема зона.
47-годишен унгарски турист пък се удави в Слънчев бряг. Чужденецът пристигнал в България, като неорганизиран турист и отседнал в х-л «Дюн резиденс». Влязал да се къпе при бурно море и след като е нямало спасители на плажа. Тялото му изплувало на плажа пред хотел «Бургас». Смъртта е констатирана от екип на Центъра за спешна медицинска помощ – Несебър.
Сигнал за удавен мъж на плажа «Вромос» край Черноморец е получен в Районно управление «Полиция»-Созопол. Установено е, че това е 49- годишен мъж от София, отседнал като турист на квартира в Черноморец. Смъртта е констатирана от екип на Центъра за спешна медицинска помощ - Созопол. Трупът му е откаран за аутопсия в МБАЛ - Бургас.

Последни новини