Вълна помете пет деца от скалите в Созопол


Вълна помете пет деца от скалите на Стария град в Созопол. Четири от тях са спасени, но едно е загинало, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас.

Тийнейджърите са възпитаници на езиковата гимназия в Кърджали и били на летен лагер в Китен. Отишли в Созопол на екскурзия и се разходили по скалите в района на местността "Гаджели". Там се подредили за групова снимка. Огромна вълна обаче повлякла във водата пет от децата.

Когато вълната свалила децата от скалите, две от момиченцата били отнесени по-навътре в морето. С помощта на граждани 15-годишната Мирослава Янева от Кърджали е спасена. Оказана й е медицинска помощ, като е стабилизирана здравословно и е без опасност за живота.

Второто дете - нейната съученичка Едит Симеонова от Крумовград, не е успяла да излезе. При пристигането на катера на Гражданска защита момичето не е давало признаци за живот.

"Появила се една вълна и помела пет от тях. Четири деца са спасени, но едното, с раница на гърба, е завлечено. Децата са били 8 клас. Искам да изкажа съболезнования на семейството. В момента се води разследване. Каквито и виновни хора да се определят, ние не можем да върнем живота на това прекрасно дете", коментира образователният министър Сергей Игнатов.  

Последни новини