Агенцията по храните затвори ресторант в Слънчев бряг


В "Класически ресторант" собственост на фирма "Хотел Планета" ЕООД, инспектори от Българска агенция по безопасност на храните констатираха следните нарушения, въз основа на които обекта е временно затворен:·

- Несъответствия по сградов фонд и оборудване
· Нередовно водене на системите за самоконтрол
· Пропуски в здравните документи на персонала

При проверката е установено наличие на храни с изтекъл срок на годност, както и хранителни продукти без идентификационна маркировка и неизяснен произход, както следва: 13,6 кг нарязан луканков колбас; 1,96 кг чедеризирани сирена; 0,375 кг. сирене "Моцарела"; 6,11 кг. сирене "БРИ"; 7,2 малотрайна наденица; 5,4 кг. замразени пилешки бутчета; 5,9 кг риба ципура - замразена

Всички хранителни продукти с неизвестен произход и с изтекъл срок на годност са бракувани и ще бъдат насочени за унищожение на екарисаж.

Взети са 10 броя "отривки" от контактни повърхности в кухненския блок и са изпратени за лабораторни изследвания. Въз основа на констатираните несъответствия е съставен Акт за установено административно нарушение и е връчено предписание.

Обектът е с преустановена дейност до покриване на всички изисквания по действащото законодателство и излизане на лабораторните резултати.

Последни новини