Глобиха 17 туристи на плажа в Бургас


Общо 17 акта са съставили служителите на общинска полиция в Бургас на нарушителите на плажа това лято. Само за последната седмица, когато морето беше бурно и опасно, са глобени 15 туристи, които не са се подчинили на забраната да влизат в морето, пише в.Монитор.

Мярката е в сила от средата на лятото, когато със заповед на кмета на Бургас Димитър Николов общинската дирекция "Управление при кризи, обществен ред и сигурност" оказва пълно съдействие на спасителите на бургаската ивица.

Глобата може да бъде от 100 до 2000 лева според степента на агресия. Ако нарушителите псуват или се карат със спасителите, ако оказват съпротива и не представят личните си данни и документи, санкцията прогресивно нараства. Това лято 17-те плажни хулигани ще платят по 1000 лева за непослушанието си.

Само месец след съставянето на акта документът се получава по постоянния адрес на нарушителя. Оттам тече седемдневен срок, в който той да обжалва глобата пред съда. Съдебната инстанция от своя страна може да я намали.

Спасителите на плажа коментираха, че мярката е облекчила работата им това лято и се надяват тя да дисциплинира плажуващите занапред

Последни новини