Хотелиери настаняват безплатно блокираните туристи


Хотелиери в „Слънчев бряг" са готови да настанят безплатно и да осигурят необходимите условия на чуждите туристи, заложници на летището- съобщи председателят на Управителния съвет на СНЦ „Съюз на собствениците" в туристическия комплекс Елена Иванова, след приключилото късно снощи извънредно събрание на Съюза.

Хотелиерите гарантират да поемат в техни бази разноските по престоя и обслужването на всеки един турист, докато има яснота кога ще бъдат извозени с полети летовниците и бъде преодоляна кризата на аеропорта.

"Съжаляваме, че търговски спор създаде неудобства за туристите и гостите на българското Черноморие", заяви Иванова. От Съюза, който обединява местните хотелиери добавиха, че ще окажат цялата необходима помощ на туристите, потърпевши от конфликта между туроператорската фирма и националния превозвач.

Експерти в туристически бизнес в „Слънчев бряг" посочват, че през тази година резервациите на руски туристи са с повече от 10 на сто в сравнение с миналогодишните.

По последни данни на бранша, 80 процента от руските туристи идват у нас за ваканционни пътувания, три четвърти за почивка на море. 90 на сто от туристите пристигат от Русия със самолет, а всеки втори руски посетител предпочита да отседне в 4 и 5-звездни хотели.

От Съюза съобщиха, че „Слънчев бряг" е на челните места след най-популярните в Русия летни дестинации. По този критерии, „Слънчев бряг" изпреварва курортите в Гърция, Кипър, Черна гора, Хърватия , Египет и др.

Последни новини