Директорката на "Слънчев бряг" подаде оставка


Изпълнителният директор на държавното акционерно дружество "Слънчев бряг" Мария Михалева обявява, че подава оставка след като името й беше замесено в скандала между туроператора "Алматур" и авиопревозвача "България ер".

В официално изявление, разспространено днес Михалева потвърждава, че работи на трудов договор и за "Алма тур", но уверява, че е обявила официално това преди назначението си и се е консултирала предварително с юристи. Напомня, че досега този факт не е предизвиквал въпроси и коментари у никого.

Според Михалева името й е нечистоплътно използвано за политически атаки срещу държавното дружество  и лично срещу министър Трайков. Тя подчертава, че откакто е изпълнителен директор, е започнала първата от десет години пълна ревизия на дружеството.

"За първи път от последните 20 г., държавата дръзна да започне налагането на ред, сигурност, законност и правила в дейността на туризма в Слънчев бряг. С цената на много усилия, лични жертви, дискомфорт и нерви, започнахме да осъществяваме държавната стратегия за пресичане на сивата икономика, незаконното строителство, концесионните безобразия и търговския хаос в Слънчев бряг", пише изпълнителният директор.

Сегашната твърде неприятна ситуация се използва от определени лица, които преследват политически, или частно икономически интереси, казва Михалева в изявлението си.

Според нея "неудовлетворените ретроградни структури" са изчакали удобен момент, за да "отворят изкуствено нова атака срещу ръководството на държавното дружество чрез проблема между "Алма Тур" Флай и "България Еър". Тя уверява, че нито тя, нито ръководството на Слънчев бряг имат каквото и било отношение към конфликта между двете дружества.

Според Михалева "неконтролируемото "демонизиране" на единия участник в проблема, т.е. "Алма тур" е търсен ефект". Каква е причината за възникналия "скандал", с какви мотиви, той бе провокиран точно сега, в края на най-успешния сезон и в навечерието на изборите, предстои да се разбере. Предстои да се разбере и кой направи държавата заложник в частните си интереси и какви точно са те", пише Михалева. Тя подчертава, че излиза от Слънчев бряг с чиста съвест на достойно свършена работа, в полза на България и родния туризъм и не иска да дава дори формален повод за недобросъвестни атаки и обвинения.

Последни новини