Бургаски пластичен хирург с международна награда за фотография


Д-р Любомир Калудов прибави към многобройните си „непрофесионални" отличия още едно. Неговата снимка „На опашка за яхти"  получи една от трите големи награди на фотоконкурса „Брегове. Срещи. Светове" в германския град Кьолн,  след като  се пребори с над 600 фотографии на други 90 непрофесионалисти.

В оспорваната надпревара за финала е класирана и още една снимка на бургаския хирург.  Фотоконкурсът е организиран от клуб „Будители" с подкрепата на Държавната агенция за българите в чужбина и Службата за чужденците към Кьолнския университет. Четиричленно професионално и високо компетентно жури отся стотиците фотографии, за да остави на терена на предварителната класификация най-добрите 35 снимки. Финалистите бяха представени при откриването на изложбата на 8 декември в ресторанта на Уни-мензата в Кьолн.

Майсторът на скалпела и на словото, любителят археолог и „фотографът полупрофесионалист" този път е насочил обектива на сарказма си към една от най-скандално популярните „стоки" на обществото ни и към най-малко вероятните им купувачи /виж снимката/. С отличието за тази снимка започва стремителната му кариера на фотограф с награди. Колко кратка или дълга ще е тя и по какви пътища ще премине, за да стигне до върха, предстои да разберем /чети „Скъпи тъпчо"- последното не е обръщение, а заглавие на сборник с разкази/.

Д-р Любомир Калудов е неколкократен носител на награди за поезия и проза. Няма информация досега да е получавал отличия за фотография. Затова считаме, че „На опашка за яхти" ще е неговият старт за покоряване на нови непрофесионални върхове.

Последни новини