Посетете благотворителния концерт „Да сътворим духа на храма“


Благотворителен концерт за набиране на средства за възстановяване на Спасо - Преображенския събор в Болград (Украйна), организира Инициативен комитет "Да възродим духа на храма" с любезното съдействие на Община Бургас.

На 26 януари тази година изгоря куполът на Спасо - Преображенския събор. Храмът е изграден със средствата и труда на първите български преселници в Бесарабия. Осветен е през далечната 1838 г. Съборът беше и остава символ на несломимия български дух, на запазената българщина. Сполетялата бесарабските ни сънародници трагедия не е само тяхна, тя е наша обща и заедно можем да поправим случилото се.

На 5 май 2012 г. от 19:00 ч. в Културен дом на "Лукойл Нефтохим", с цена на билета 5 лв., ще се проведе третият по ред в страната благотворителен концерт.

Участие в него ще вземат: "Prima choir", група "Горещ пясък", "Петте сезона", Рафи, Димитър Атанасов, клуб "Сезони", трио "Жарава", ПФА "Странджа", народния певец Стоян Ганчев, солистката на НФА "Филип Кутев" - Радостина Йовкова (тя е и главен организатор на благотворителния концерт в Бургас), оперният певец Ивайло Михайлов.

Последни новини